Flag of Sweden

CASE: CABOM

När Cabom och Iternum Digital inledde sitt samarbete i mars 2018, hade Cabom ingen annonsering på Google. Idag styr Iternum Digital deras Google Annonser med mycket goda resultat.

För att bygga upp ett Google Ads konto från start med granulär struktur krävs mycket arbete. Låt oss berätta mer om vad granulär struktur är och hur vi har byggt upp det för Cabom.se - en svensk nätbutik med ett brett sortiment med utrustning för jakt, skytte, luftgevär samt andra produkter inom sport och fritid.

“Google Ads har bevisat sig vara en framgånsrik kanal för oss, och vårat ROAS mål har ökat markant sedan vi startade - och har behållt sina fina siffror under samarbetet. Vi har varit väldigt glada att Iternum Digital startade en dialog med oss baserat på våran affärsmodell, och hur vi kunde tjäna pengar på den digitala marknadsföringsstrategien vi har med Google Ads.”

Hos Iternum Digital använder vi granulär struktur för våra kunders Google Ads konton. De flesta av våra kunder har inte den korrekta uppbyggnaden sedan tidigare, något som bidrar till mindre kontroll, dyra klick och låga konverteringar. Det betyder att vi ibland behöver ändra strukturen på ett konto eller bygga upp det från scratch, precis som vi gjorde med Cabom.

En granulär struktur betyder att vi använder ett sökod per annonsgrupp per matchtyp. Detta ger oss möjlighet att justera bud i Google Ads på sökordsnivå. Med andra ord implementerar vi en budgivningsmodell som ger oss full kontroll över resultaten, vilket i sin tur ger våra kunder den bästa möjliga avkastning på annonseringskostnaden, på engelska “return on ad spend” (ROAS). Eftersom Cabom.se har ett brett sortiment har vi använt mer än 1200 sökord för att bygga upp kontot. Med en granulär struktur, kan vi säkerställa specifika sökord i annonserna vilket ger relevanta annonser. Som du kan föreställa dig, behöver många annonser byggas upp med denna struktur. Den granulära strukturen behöver också implementeras för shoppingannonserna, vilket betyder att du har en produkt för varje produktgrupp. Cabom har över 5000 produkter som behöver egna produktgrupper. Med den här strukturen, har vi en budjusteringsmodell som möjliggör det för oss att lägga bud baserat på kostnader versus intäkter på produktnivå, som säkerställer att vi möter det uppsatta ROAS målet.

“Det är spännande att se att arbetet med våra Google annonser är så framgångsrikt. Vi uppskattar de månads-baserade performance mötena och dashboarden från Google Data Studio som de använder. Det gör att vi enkelt kan komma åt och få en översikt över performance och ROAS för våra Google-annonser ".

Vi har också hjälpt Cabom med att lägga till remarketing, vilket betyder att vi kan rikta annonser till användare som redan har besökt hemsidan eller genomfört ett köp. Dessa kunder är ofta mottagliga för att göra ett köp, och är ofta enklare att konvertera eftersom de redan har varit i kontakt med märket eller produkterna.

När vi började att bygga upp Google Ads kontot för Cabom kom vi överens om att sätta ett ROAS-mål på 10, vilket betyder att för varje krona spenderat, får Cabom 10 kronor tillbaka i försäljning. ROAS målet hjälper oss att optimera data och sökord för våra kunder, och fungerar också som ett mål vi arbetar utifrån. För Cabom, har vi lyckats hålla ett ROAS mål på i genomsnitt 17 under de 6 månader vi har arbetet på deras Google Ads plattform.

+17

in ROAS

Läs ett annat case här

Iternum ApS

Nordre Fasanvej 91

2000 Frederiksberg

info@iternumdigital.com

+45 40 50 26 95

© 2018 ITERNUM DIGITAL

  • Iternum Digital Facebook
  • Iternum Digital LinkedIn
  • Iternum Digital Google+