Flag of Norway

AMAZON

Er du nysgjerrig på å finne ut om Amazon er noe for din virksomhet? La oss hjelpe deg og din virksomhet med å skape profitt og synlighet på en online markedsplattform som er i rivende utvikling og med mange muligheter.

Amazon vokser på det europeiske markedet og det er kun et spørsmål om tid før de starter opp for alvor i Norden (DK/SE/NO). Det er viktig å være forberedt på dette, da innvielsen vil endre på hele det Nordiske detaljmarkedet. Med Iternum Digital’s “Amazon services” vil vi hjelpe dere med å skape salg og suksess på denne enorme markedsplattformen.

Hva er Amazon?

Amazon er en detail handelsplattform og en av verdens største produkt-søkemaskiner som er kjent for lave priser og rask levering. I dag finnes Amazon i Nordamerika, Asien og Europa. Vi arbeider på nåværende tidspunkt med Amazon Europa som omfatter amazon.co.uk, amazon.de, amazon.it, amazon.es og amazon.fr. Med en og samme konto på Amazon Europe vil du kunne selge dine produkter på alle 5 europeiske markedsplasser, men samtidig være i stand til å administrere alle dine ordrer fra et enkelt sted.

Vendor Central vs. Seller Central

Det er to forskjellige måter å selge på Amazon. Salg kan enten foregå via Seller Central eller Vendor Central. Den største forskjellen mellom de to er hvem som skal selge dine produkter og hvem som skal stå for logistikken. Alle virksomheter kan få en Seller konto, mens man må søke for å få en Vendor konto.

 

Med en Seller konto vil man kunne liste, sette priser og selge sine produkter selv, mens en Vendor konto gir Amazon tillatelse til å selge deres produkter - og dermed også å liste og sette priser på deres produkter. Uansett hvilken av de to måtene dere velger så tilbyr Amazon flere forskjellige tjenester som kan hjelpe dere med å utvide deres virksomhet.

 

Som nevnt i ovenstående er det kun mulig å få en Vendor konto gjennom en invitasjon fra Amazon. En av de største fordelene med en Vendor konto er at deres produkter vil bli vist som “Solgt av Amazon”, noe som ofte øker kundenes tillit. Fordelene med en Seller konto er dog at dere får bedre kontroll over deres produkter da man selv kan justere prisene. Man får dessuten adgang til data om kundene, noe som ikke vil være tilgjengelig dersom man lar Amazon selge produktene for seg.

 

"Pass på å være på Amazon Europa før det entrer det nordiske markedet. På den måten kan du få forståelse av hvilke produkter som bør fokuseres på, samt øke dine rankings og anmeldelser."

 Therese Casserlöv, Digital Marketing Specialist

Amazon FBA

 

FBM (fulfillment by Merchant) vs. FBA (fulfillment by Amazon)
Når man starter opp på Amazon har man mulighet for å håndtere logistikken selv (FBM) eller betale Amazon for å gjøre det for dere (FBA). Når dere velger en av de to leveringsmetoder, er det viktig at den stemmer overens med virksomhetens forretningsmodell, mål og behov.

Fulfillment by Merchant (FBM) betyr at dere selv er ansvarlige for alle deler av logistikken (frakt, håndtering, kunderservice m.m.). Selv om FBM betyr mer arbeid og ansvar fra deres side, er FBM ofte et godt alternativ hvis man er en mindre virksomhet. Med FBM får man ofte bedre kontroll, mer innsikt og et tettere forhold til sine kunder da man også skal håndtere kundeservice selv.

Med Fulfillment by Amazon (FBA) lar man Amazon styre lagerbeholdning, sende produkter til kundene, håndtere retur, kundeservice og mye mer. Dog er det en dyr fornøyelse å anvende FBA, noe som gjør FBM mer attraktivt for mindre virksomheter. Med FBA vil dere ha mindre kontroll over logistikk, da Amazon håndterer lager, forsendelse og levering for dere. På den andre side kan dere fokusere på å utvikle og drive deres forretning i stedet for å bruke krefter på Amazon.

 

Vi hjelper dere med å finne den beste metoden for deres virksomhet. Det er mange krav som skal oppfylles, noe som kan være en lang og vanskelig prosess - la oss derfor redusere din hodepine og guide deg gjennom de forskjellige mulighetene på Amazon.

Amazon Sponsored Products Ads

 

Amazon Ads

Når man setter sine produkter til salgs foran hundrevis av millioner kunder, skapes samtidig en stor base for potensielle kunder - og konkurrenter. Slik som på Google Search kan man bruke sponsede annonser (PPC) for å ha mulighet til å sikre at man vises øverst på siden, når kunden søker etter nettopp deres produkter. I dag er det tre tilgjengelige annonseformater til rådighet på Amazon - se nedenfor:

 

Amazon Sponsored Products Ads

En sponset produktannonse er en pay-per-click annonse som kan oppbygges og administreres på to måter. Den første måten er med automatisk målretting, noe som betyr at Amazon vil kunne målrette annonsene til alle relevante kundesøkninger basert på de produktopplysningene som er opprettet om de produktene dere selger. Denne annonseringsmetoden gir mulighet for å se bort fra en optimeringsprosess, det vil si utvelgelsen av riktige søkeord, negative søkeord og budsjettendringer på forskjellige produkter og kampanjer. Dog mister man en viss kontroll med denne målrettingen. Om produktannonsene administreres på den andre måten, manuell målretting, skal dere selv finne de riktige søkeordene som deres produkter skal vises på. Det kan være vanskelig å finne de helt riktige søkeordene som også konverterer, og det er en prosess som jevnlig skal vedlikeholdes og optimeres. Videre kan man også med denne målrettingen tilføye negative søkeord til kampanjene, slik at kundene finner deres produkter på mer presise og relevante søkninger.

 

Amazon Sponsored Brands

Sponsede brands (tidligere kalt ‘sponsede overskrift søkeannonser’) er en pay-per-click annonse som vises på søkeresultatsiden som en banner. De sponsede brandsene fremheves over både sponsede produktannonser og organiske resultater. Med en sponset brand-annonse viser Amazon tre eller flere av deres produkter sammen, og man har på den måten mulighet for å lede kunder til den siden på Amazon som man ønsker med kun ett klikk. Man kan for eksempel sende kundene til sin egen “Amazon-butikk” som kan bygges opp dersom man eier et eget brand, er produsent eller har fått tillatelse av brand-eieren. Landingssiden, eller Amazon-butikken, er et godt sted å markedsføre dine produkter og oppbygge tillit til potensielle kunder.

Amazon Product Display Ads

Produkt Displayannonser er en kun tilgjengelig for virksomheter med en Vendor konto. Slike annonser kan målrettes mot produkter eller interesser, avhengig av virksomhetens mål. Med produktmålrettning vises annonsene til Amazon shoppere når Amazon for eksempel viser dine konkurrenters lignende produkter. Dine annonser kan også vises for kunder som deler interessen for dine produkter, hvilket er annonser med interessebasert målretting. Denne målrettingen er meget bred og den resulterer i de fleste tilfeller i et høyere volum av potensielle kunder men derimot en lavere konverteringsrate enn med produktmålretting.

 

Dersom dere får, eller har, en Vendor-konto har dere mulighet for å velge hvor dere vil ha deres produkt-displayannonser vist. Dette kan for eksempel være i høyre side av søkeresultatene, på Amazons genererte markedsførings e-mails eller på deres konkurrenters produktside. Det er helt opp til dere!

 

Succeed on Amazon - the importance of reviewsDet er mange faktorer som vil påvirke din suksess på Amazon, men en av nøklene til suksess er å få gode anmeldelser. Det er viktig å følge Amazons spesifikke regler om anmeldelser da man ellers risikerer å bli midlertidig suspendert eller få lukket sin konto helt som følge av overtredelser av reglementet.

Det er to typer Amazon anmeldelser; produktanmeldelser og selger-ratings. Produktoversikten er ofte den viktigste og er den bedømmelsen med stjerner som vises rett under din produkttittel. Produktanmeldelsen er knyttet til selve produktet og ikke til selgeren. Gode anmeldelser er svært viktige da 4-stjerners anmeldelser, eller høyere, vil oppnå en bedre plassering i søkningene på Amazon. Produktoversikten spiller også en viktig rolle i kjøpsbestlutningen, da kunderne har stor tillit til anmeldelsene.

 

Amazons selger-rating er knyttet til en selgers konto, og rapporterer i forhold til selgerens prestasjoner over tid. Disse vurderinger er viktige når kunden har mulighet for å kjøpe et spesifikt produkt fra flere forskjellige selgere, da kunden kan sammenligne alle selgere, deres priser og deres selger-ratings - hvilket i stor grad vil påvirke kjøpet.

Det er mange måter å få anmeldelser på Amazon, men det er viktig å gjøre det på den riktige måten. Gjør man det riktig, kan man oppnå anmeldelser som Amazon vurderer til å være” kvalitetsproduktanmeldelser”. Å oppnå kvalitetsanmeldelser handler ikke kun om den egentlige rating, men omfatter også faktorer som lengden av anmeldelsen, bildene, etc. Gode kvalitetsanmeldelser vil påvirke din yteevne på Amazon positivt, men på den andre side vil anmeldelser med mindre kvalitet eller en negativ vurdering ha en negativ innvirkning på yteevnen. For eksempel kan en anmeldelse med en lavere rating enn 4 stjerner påvirke deg negativt.

 

Med Iternum Digitals Amazon service hjelper vi deg med å finne den mest hensiktsmessige løsningen for å opprette og optimere Amazons markedsføringsplattform for deg!

Les mer om våre tjenester

 

KONTAKT

Om du er interessert i å lære mer om hva Iternum Digital kan gjøre for din virksomhet - ikke nøl med å fylle ut skjemaet nedenfor så kommer vi tilbake til deg innen 1 arbeidsdag.

Iternum ApS

Nordre Fasanvej 91

2000 Frederiksberg

info@iternumdigital.com

+45 40 50 26 95

© 2018 ITERNUM DIGITAL

  • Iternum Digital Facebook
  • Iternum Digital LinkedIn
  • Iternum Digital Google+