Flag of Denmark

AMAZON

Er du nysgerrig efter at finde ud af om Amazon er noget for din virksomhed? Lad os hjælpe dig og din virksomhed med at skabe profit og synlighed på en online marketing platform, som er i rivende udvikling og med mange muligheder.

Amazon vokser på det europæiske marked og det er kun et spørgsmål om tid, før de starter op på for alvor i Norden (DK/SE/NO). Det er vigtigt at være forberedt på dette, da indvielsen vil ændre på hele det Nordiske online detailmarked. Med Iternum Digital's “Amazon services” vil vi hjælpe jer med at skabe salg og succes på denne digitale marketing platform.

Hvad er Amazon?

Amazon er en online detail handelsplatform og en af verdens største produkt søgemaskiner der er kendt for lave priser og hurtig levering. I dag findes Amazon i Nordamerika, Amazon Asien og Amazon Europa. Vi arbejder på nuværende tidspunkt med Amazon Europa, som omfatter amazon.co.uk, amazon.de, amazon.it, amazon.es og amazon.fr. Med en og samme konto på Amazon Europe vil du kunne sælge dine produkter på alle 5 europæiske markedspladser, men stadig være i stand til at administrere alle dine ordrer fra et enkelt sted.

Vendor Central vs. Seller Central

Der er to forskellige måder at sælge på Amazon, hvilket enten kan foregå via Seller Central eller Vendor Central. De to måder er meget forskellige, hvilket du kan læse mere om nedenfor. Den største forskel er dog, hvem der skal sælge dine produkter og hvem der skal stå for logistikken. Alle virksomheder kan få en Seller konto, mens I skal ansøge om at få en Vendor konto.

Med en Seller konto vil I kunne liste, sætte priser og sælge jeres produkter selv, hvorimod en Vendor konto giver Amazon tilladelse til at sælge jeres produkter og dermed også at liste og sætte priser på jeres produkter.

Som nævnt i ovenstående er det kun muligt at få en Vendor konto gennem en invitation fra Amazon. En af de største fordele med en Vendor konto er, at jeres produkter vil blive vist som "Solgt af Amazon", hvilket ofte øger kundernes tillid. Fordelene med en Seller konto er dog, at I får bedre kontrol over jeres produkter, da I selv kan justere priserne. I får desuden adgang til data om jeres kunder, hvilket ikke  vil være tilgængeligt for jer, hvis I lader Amazon sælge jeres produkter for jer.

"Sørg for at være på Amazon Europa, før den kommer ind på det nordiske marked. Derved forstår du, hvilke produkter du skal fokusere på, og øge dine placeringer og anmeldelser."

Therese Casserlöv, Digital Marketing Specialist

Amazon FBA

 

FBM (Fulfillment by Merchant) vs. FBA (Fulfillment by Amazon)
Når I starter op på Amazon, har I mulighed for at håndtere logistikken selv (FBM) eller betale Amazon for at gøre det for jer (FBA). Når I vælger en af de to leveringsmetoder, er det vigtigt, at den stemmer overens med virksomhedens forretningsmodel, mål og behov.

 

Fulfillment by Merchant (FBM) betyder, at I selv er ansvarlige for alle dele af logistikken (fragt, håndtering, kundeservice m.m.). Selvom FBM betyder meget mere arbejde og ansvar fra jeres side, er FBM ofte et godt alternativ, hvis I er en mindre virksomhed. Ved en FBM får I bedre kontrol, mere indsigt og et tættere forhold til jeres kunder, da I også skal håndtere kundeservicen selv.

Med Fulfillment by Amazon (FBA) lader I Amazon styre jeres lagerbeholdning, sende jeres produkter til kunderne, håndtere afkast, kundeservice og meget mere.

Dog er det en dyr fornøjelse at anvende FBA, hvilket gør FBM mere attraktiv for mindre virksomheder. Ydermere vil I have mindre kontrol over jeres logistik, da Amazon håndterer lager, forsendelse og levering for jer. På den anden side kan I fokusere på at udvikle og drive jeres forretning i stedet for at bruge kræfter på Amazon.

Vi hjælper jer med at finde den bedste metode for jeres virksomhed. Der er mange krav, der skal opfyldes, hvilket kan være en lang og hård proces - lad os reducere din hovedpine og guide dig igennem de forskellige muligheder på Amazon.

Amazon Sponsored Products Ads

 

Amazon Ads

Når I sætter jeres produkter til salg foran hundredvis af millioner kunder, skaber I samtidig en stor base for potentielle kunder - og konkurrenter. Ligesom på Google Search kan I bruge sponsorerede annoncer (PPC) for at have en mulighed for at sikre, at I vises øverst på siden, når kunderne søger efter jeres produkter. I dag er der tre tilgængelige Amazon-annonceformater til rådighed - Sponsored Products Ads, Sponsored Brands og Product Display Ads.

Amazon Sponsored Products Ads

En sponsoreret produktannonce er en pay-per-click annonce, som kan opbygges og administreres på to måder. En af måderne er med automatisk målretning, hvilket betyder, at Amazon vil målrette annoncerne til alle relevante kundesøgninger baseret på de produktoplysninger, I har oprettet om jeres produkter. Denne annonceringsmetode giver jer mulighed for at springe optimeringsprocessen over, hvilket vil sige udvælgelse af de rigtige søgeord, negative søgeord og budget ændringer på de forskellige produkter og kampagner. Dog mister du en vis kontrol med denne målretning. Såfremt jeres produktannoncer administreres på den anden måde, manuel målretning, skal I finde de rigtige søgeord, som jeres produkter skal vises på. Det kan være vanskeligt at finde de helt rigtige søgeord som også konverterer, og det er en proces, der jævnligt skal vedligeholdes og optimeres. Derudover kan du med denne målretning også tilføje negative søgeord til jeres kampagner, så jeres kunder kan finde jeres produkter på mere præcise og relevante søgninger.

Amazon Sponsored Brands

Sponsorerede mærker (tidligere kaldt sponsorerede overskrift søgeannoncer) er en pay-per-click annonce, der vises på søgeresultatsiden som en banner. De sponsorerede mærker bliver fremhævet over både sponsorerede produktannoncer og organiske resultater. Med en sponsoreret brandannonce viser Amazon 3 eller flere af jeres produkter sammen og I har på den måde mulighed for at lede jeres kunde til den side på Amazon, som I ønsker, efter et klik. I kan for eksempel sende jeres kunder til jeres egen “Amazon-butik”, som I kan opbygge, hvis I ejer jeres eget brand, er producent eller har fået tilladelse af brand ejeren. Landingssiden, eller Amazon-butikken, er et godt sted at markedsføre jeres produkter og opbygge tillid til jeres potentielle kunder.

Amazon Product Display Ads

Produkt Displayannoncer er kun tilgængelig for virksomheder med en Vendor konto. Disse annoncer kan være målrettet mod produkter eller interesser, afhængigt af jeres mål. Med en produktmål retning vises annoncerne til Amazon shoppere, når Amazon for eksempel viser dine konkurrenters lignende produkter. Derimod kan dine annoncer også vises for kunder, der deler interessen for dine produkter, hvilket er annoncer med en interessebaseret målretning. Denne målretning er meget bred og den resulterer i de fleste tilfælde i en højere volumen af potentielle kunder men derimod en lavere konverteringsrate end med en produkt målretning.

Såfremt I får, eller har, en Vendor konto, har I mulighed for at vælge, hvor I vil have jeres produkt displayannoncer vist. Dette kan for eksempel være i højre side af søgeresultatet, på Amazons genererede marketing e-mails eller på jeres konkurrenters produktside. Det er helt op til jer!

 

Succeed on Amazon - the importance of reviews

Der er mange faktorer, der vil påvirke din succes på Amazon, men en af nøglerne til succes på Amazon er at få gode anmeldelser. Det er vigtigt at følge Amazons specifikke regler om anmeldelser, da du ellers risikerer at blive midlertidigt suspenderet eller få lukket din konto helt, som følge af overtrædelser af reglementet.


Der er to typer Amazon anmeldelser; produkt anmeldelser og sælger ratings.

Produktoversigten er ofte den vigtigste og er den bedømmelse med stjerner, der vises lige under din produkt titel. Produktanmeldelsen er knyttet til selve produktet og ikke til sælgeren. Gode anmeldelser er meget vigtige, da 4-stjernede anmeldelser, eller højere, vil opnå en bedre placering i søgningerne på Amazon. Produktoversigten spiller også en vigtig rolle i købsbeslutningen, da kunderne har stor tillid til anmeldelserne.

 

Amazons sælger rating er knyttet til en sælger konto, og rapporterer i forhold til sælgerens præstationer over tid. Disse vurderinger er vigtige, når kunden har mulighed for at købe et specifikt produkt fra flere forskellige sælgere, da kunden kan sammenligne alle sælgere, deres priser og sælgers ratings – hvilket kommer til at påvirke deres valg for købet.

 

Der er mange måder at få anmeldelser på Amazon, men det er vigtigt at gøre det på den rigtige måde – hvorpå man kan opnå de anmeldelser, som Amazon ser som "kvalitetsprodukt anmeldelser". At opnå kvalitets anmeldelser handler ikke kun om den egentlige rating, men omfatter også faktorer som længden af anmeldelsen, billederne etc. Gode kvalitets anmeldelser vil påvirke din ydeevne på Amazon positivt, men på den anden side vil anmeldelser med mindre kvalitet eller en negativ vurdering have en negativ indvirkning på ydeevnen. For eksempel kan en anmeldelse med en lavere rating end 4 stjerner påvirke dig negativt.

 

Med Iternum Digitals Amazon service hjælper vi dig med at finde den mest hensigtsmæssige løsning til at oprette og optimere Amazons markedsføringsplatform for dig!

Læs mere om vores services

 

KONTAKT

Hvis du er interesseret i at lære mere om, hvad Iternum Digital kan gøre for din virksomhed - tøv ikke med at udfylde formularen herunder, og så vi vender tilbage til dig indenfor 1 arbejdsdag.

Iternum ApS

Nordre Fasanvej 91

2000 Frederiksberg

info@iternumdigital.com

+45 40 50 26 95

© 2018 ITERNUM DIGITAL

  • Iternum Digital Facebook
  • Iternum Digital LinkedIn
  • Iternum Digital Google+